Izvēlne Aizvērt

“Partnerība laukiem un jūrai ” aicina uz vērienīgu pasākumu PIEKRASTE AR RĪTDIENU!

Piekrastes vietējo rīcības grupu sadarbības projekta “Piekraste. Zivsaimniecība. Iespējas” ietvaros, kur “Partnerība laukiem un jūrai ” ir partneri, rīkojam un aicinām visus uz vērienīgu piekrastes popularizēšanas un izbaudīšanas pasākumu “PIEKRASTE AR RĪTDIENU”.

Pasākuma galvenā norises vieta ir Engure, bet atsevišķi pasākumi notiks arī Bērzciemā un Lapmežciemā.

Aktivitāšu apraksts

Engurē:

Pl. 11:00 Auniņparka estrādē- Leļļu teātra izrāde “’Ķiplociņš okeānā”

No pl. 12:00-18:00 Engures Ostas teritorijā:

  • Plaša kultūras programma  ar dažādiem māksliniekiem- Jūras dzīves stāstniece Iveta Celkarte no zv/s Dieniņas, Saksafona duets Marta Apine & Neftali Robaina, Engures mūzikas un mākslas skolas vokālā studija un dziedošie absolventi, Katrīna Dimanta ar grupu.
  • Ēdienu pārošanas šovi ar garšas ekspertu Edgaru Elbergu.
  • Konkurss “Jūra vakar un šodien”
  • Virvju trase “TURIES”
  • Lielās spēles un atrakcijas ar “Smaidu darbnīcu”
  • Ķemeru nacionālā parka Dabas klase
  • Foto būda
  • Tīklu lāpīšanas tradīcijas
  • Vietējo labumu tirdziņš
  • Lielā pusdienu zivju zupa

Pl.21:00 Engures pludmalē- Senās uguns nakts ar grupu “Dagamba”

Bērzciemā:

1) No 10.30 – 12.00 Slēgtais pasākums zvejniekiem un zivsaimniecībā nodarbinātajiem: Informatīvais seminārs “Atbalsta saņemšanas iespējas zivsaimniecības nozares uzņēmumiem jaunajā plānošanas periodā”

Piedalās: Rinalds Vācers, LAD Zivsaimniecības un valsts atbalsta departamenta vadītājs, Ilze Turka BDR “Partnerība laukiem un jūrai” vadītāja.
Seminārā aicināti piedalīties visas Latvijas piekrastes zivsaimniekus.  Pasākums notiek šķūnī “Tarotava”, Bērzciems, Engures pagasts, ierašanās no plkst.10:00 , sagaidīsim ar kafijas pauzi.  Savu dalību seminārā lūdzu pieteikt līdz 24.augustam,  e-pasts: ilze.turka@plj.lv vai pa tel. 29528441.

2) Pl. 12:30 – “Bērzciema Tarotavā” – unikāls iedvesmas stāsts no okeāna ar 6 ginesa rekordu ieguvēju Kārli Bardeli- pirmais cilvēks, kas airu laivā šķērsoja Kluso okeānu.

Lapmežciemā:

14.00-17.00 Jūrciemu sētā “Gaiķi”- Jūrciemu senie un jaunie stāsti : brīvdabas foto izstāde, foruma teātra etīdes, prāta mežģis un kopgleznas veidošana.

Dalība visos pasākumos bez maksas!

Pasākumu organizē biedrība “Partnerība laukiem un jūrai”, finansē Eiropas jūrlietu un zivsaimniecības fonds. pasākumu atbalsta Engures pagasta pārvalde un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Iesakām izlasīt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *