Izvēlne Aizvērt

Šonedēļ ar plašu izklaides programmu atklās Svētupes muižas vasaras sezonu

Jau šajā nedēļas nogalē Svētupes muižā, piedāvājot daudzveidīgu izklaides programmu, tiks atklāta muižas pirmā aktīvā vasaras sezona, kopš muižas kompleksa atjaunošanas. Svētupes muižas kompleksa atjaunošanā ir ieguldīts vairāk nekā 1,2 miljoni eiro – atjaunotas muižas kompleksa senās ēkas, muižas pagalmā izveidotas atpūtas un izklaides vietas, kur baudīt mūziku, kino, apmeklēt amatnieku tirdziņus vai organizēt privātus pasākumus. Nākotnē plānots izveidot gardēžu restorānu, kas pagaidām darbu sāk kā pop-up restorāns, kā arī nodrošināt telpas ar nakšņošanas iespējām. 

“Jau pērn novērojām augstu vietējo iedzīvotāju un tūristu interesi par atpūtas iespējām muižā, tāpēc man ir patiess prieks un gandarījums, ka šosezon varam atvērt Svētupes muižas kompleksu apmeklētājiem un viesiem, piedāvājot plašu izklaides programmu gan pieaugušajiem, gan bērniem. Sezonas plāni ir grandiozi – plānojam organizēt vairākus koncertus, kino vakarus un sarūpēt īpašu gardēžu piedāvājumu pop-up restorānā, kā arī ar laiku nodrošināt iespēju nakšņošanai muižas kompleksā. Tāpat plānojam veicināt sadarbību ar vietējiem novada mājražotājiem un piedāvājot iespēju muižas kompleksā organizēt mājražotāju tirdziņu, bet ar laiku atklāt arī novadnieku aroda un retro auto muzeju,” atklāj Aldis Gusarovs, Svētupes muižas kompleksa attīstības daļas vadītājs.

Jau šo sestdien, 3.jūnijā, senos Svētupes muižas mūrus ieskandinās multiinstrumentālista  mākslinieka Kārļa Rudras Jirgena koncerts, kas savā skanējumā atklāj etno un pasaules mūzikas salikumu, kā arī ieved ziemeļu, austrumu, dienvidu un rietumu etniskās kultūras noskaņās. Visa mūzika tiek radīta tikai ar dzīvo tautas instrumentu skaņām turpat uz vietas pasākuma laikā, līdz ar to katrs koncerts ir baudpilns un unikāls.

Tāpat sestdien darbu sāk Svētupes muižas pop-up restorāns, kas piedāvā trīs kārtu maltīti kopā ar šefpavāru Arni Grantiņu. Viņš ir sagatavojis īpašu vakariņu piedāvājumu, kas ļaus palutināt garšu kārpiņas, vienlaikus baudot kultūprogrammu gan pieaugušajiem, gan pašiem mazākajiem muižas viesiem.

Savukārt, 4.jūnijā, atzīmējot starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Svētupes muižā notiks Ģimenes dienas aktivitātes – izklaides kopā ar Aldi Riekstiņu, jautras spēles, aizraujošas stafetes un mīklu minēšana, seju apgleznošana, hennas tetovējumi, mini zoo un zirgu izjādes muižas parkā. Pēcpusdienā paredzēts īpašs latviešu multfilmas kinoseanss un popkorns.  

Papildus tam svētdien Svētupes muižas kompleksā ikvienam ir iespējams rezervēt vietu svētdienas gardēžu vēlajām brokastīm jeb brunch, ko būs sarūpējis muižas šefpavārs Arnis Grantiņš.

Svētupes muižas komplekss piedāvā plašas atpūtas iespējas laiskai nedēļas nogalei, piedaloties dažādās sportiskās un radošās izklaidēs lieliem un maziem, baudot koncertu un kino kultūras programmu, kā arī dodoties mierpilnā pastaigā līdz jūras piekrastei, kas ir netālu no muižas.

Vairāk par Svētupes muižas aktīvo vasaras sezonu un pasākumiem skatīt šeit.

Papildus informācija:

Aldis Gusarovs, Svētupes muižas attīstības daļas vadītājs

Mob.  29364022

Iesakām izlasīt