Izvēlne Aizvērt

Projekts, kas tiešām saistīts ar piekrastes zivsaimniecības popularizēšanu.

1.Kāda situācija ar  projektu zivju pārstrādei “Esošās kūpinātavas ražošanas telpas paplašināšana (būvniecība) ar aprīkojumu” ?

Projekts ir apstiprināts un līdz gada beigām jāiesniedz LAD visi nepieciešamie būvniecības dokumenti un papildināta būvatļauja, iepirkuma dokumenti un projekta īstenošanas uzsākšanas dokumenti. Tā kā darbu vēl ir daudz.

2.Kāds bija ceļš līdz mobilajai zivju pagatavošanas vieta, kurā var  cept un kūpināt ? kāds būs ieguvums?

KĀ RADĀS IDEJA

 Šādas mobilās zivju pārstrādes virtuves ideja radās vairākkārt apmeklējot tādus pasākumus kā: reņģu festivāls Salacgrīvā, Burtnieku ezera svētki, Zvejnieku svētki, nēģu svētki Carnikavā, nēģu dienas Salacgrīvā un t.l., katru reizi, ierodoties pasākumā, braucot no pasākuma mājās, viss šis aprīkojums ir jāielādē un jāizceļ ārā no transporta. Vidēji krāmēšanas aizņem divas stundas x4=8.st liekais darbs un muguras sāpes. Ar jaunizveidoto virtuvi piebraucu, atveru sānus, metu uguni plītīs un “HEIJĀ’’ viss notiek! Protams, šāda piekabe ir vairāk paredzēta pasākumiem ar piedalīšanos kā ēdinātājam, bet ir iespēja doties uz tirgiem un tur tirgot tikko (siltu) kūpinātu vai ceptu zivi. Šādā izpildījumā zivis tirgū neviens nepiedāvā, jo ir sarežģīti, bet man ir iespējas, jau izmēģināju Skultes tirgū.

KĀ TAPA UN UZ KO TĀ IR SPĒJĪGA

                Kā jau vienmēr ceļš bija grūts un pilns ar dažādiem zemūdens akmeņiem, bet tomēr ir finišs. Šo to vajadzēs pielabot un papildināt, bet to atstās un ziemu. Šobrīd jādodas ceļā, lai varētu pielāgoties jaunbūvei un saprast tās priekšrocības. Pirmo braucienu plānoju uz Tērveti (14.08.2021.), kā izmēģinājuma braucienu pirms šā gada lielākā pasākuma – “Nēģu svētki Carnikavā” (21.08.2021.), ņemot vērā to ka piekabe ir vērienīgi aprīkota (liela kūpinātava, darba galds ar gāzes plīti un izlietni, grils, plīts zupas katlam, trīs plītis cepšanai, divi ledusskapji), visas iekārtas ir neatkarīgas, pastāv iespēja tās darbināt vienlaikus, tikai vajadzēs piešauties un ievērot pareizās kustības, lai panāktu efektīvāku darbu. Pēc maniem aprēķiniem, lai šo piekabi apkalpot, ir nepieciešami vismaz četri piekabes apkalpes locekļi.

IEGUVUMS

 Par ieguvumu vel ir pāragri spriest. “Cāļus skaita rudenī”. Šobrīd ir augusta sākums un vēl ir cerība uz pasākumiem, jo gads vel nav noslēdzies.

3.Kādas grūtības un kādas ir pozitīvākās lietas mājražotāja darbībā šogad?

Runājot par grūtībām – to jau visi zina un redz: COVID – šova ierobežojumi, valsts nodokļu sistēmas nesaprotama politika, kas draud ar soda sankcijām un pārrēķiniem ar atpakaļ ejošiem datumiem, degvielas un elektroenerģijas cenas un tt. Bet, neskatoties uz visu šo murgu vēl ir nedaudz entuziasma un enerģijas turēties tam pretī, sevišķi spēku piedod tas, ka tavs iecerētais un ilgi lolotais sapnis (ideja) ir izdevies realizēt dzīvē, un tas dod jaunas cerības un spēku.

Draugi, “ļipas” gaisā! Lai MUMS visiem izdodas un kā saka “ne asakas”.

Raksta autors: J.Kravalis (A.Belasika uzņēmums SIA “Zivju kiosks”)

Iesakām izlasīt