Izvēlne Aizvērt

Biedrības “Jūrkante” valde un padome dodas pie saviem projekta īstenotājiem.

10.septembrī, pēc padomes ierosinājuma devāmies īstenoto projektu uzraudzībā. Kopā apskatījām vairāk kā 10 īstenotos projektus, kuros ir sācies uzraudzības periods. Citos projektos tas sācies šogad, citos, jau iet trešais projekta realizācijas gads, kā z/s Dārziņi “Tūrisma pakalpojuma attīstība saimniecībā – putnu dārza izveide” un z/s “Dunduri” “Lauksaimniecības produkta pārstrādes uzlabošana z/s “Dunduri”.

Bija ļoti noderīgi un daudz, ko interesantu ieraudzījām, satikām savus projekta realizētājus, uzklausījām viņu problēmas, gan kādas bijušas saistībā ar LAD, gan iegādājoties un uzstādot ierīces. Tā pie projekta īstenotājiem “JŪRASDZEŅOS” ieraudzījām elektromobili, bet reizē dzirdējām ari, kas ne tā , un ar ko saimnieks nav apmierināts. Saimnieks ari pie viena dalījās ar nākotnes plāniem un ar nepacietību gaida jauno kārtu. Toties pārsimts metrus no Tūjas, kur biedrība “Piekrastes attīstība” veido jaunu , ļoti interesantu tūrisma objektu nācās dzirdēt, ka laikam viens no pēdējiem apstiprinātiem projektiem būs jāatsauc, jo būvniecības cenas tā sakāpušas, ka no plānotajiem atpūtas namiņiem, labi ja vairs nauda pietiks pusei. Bet ari šeit  darbi notiek un lai atpūtas komplekss pilnībā būtu gatavs vē tāls ceļš, tomēr liels prieks, ka atkal lēnam tiek sakārtota kāda degradētā teritorija.

Turpin;am ceļu uz Salacgrīvas pusi, pirms tam piestājot Lāņos,kur apskatījām IK “Ledus oga” jauno saldējamo iekārtu, un prieks bija dzirdēt, ka šovasar, kad bija karst bijis liels pieprasījums pēc mājās ražoto saldējumu, un šī jaunā ierīce to spēja nodrošināt. Nobaudījuši katrs savai velmei izvēlēto saldējumu devāmies tālāk. Svētciema muižā visi darbi rit pilnā sparā. Tulīt, tulīt tiks pabeigti pagalma brugēšanas darbi un, tad atkal tik plānoti kino vakari, kur iekārtas iegādājusies biedrība “Šūna”. Pagaidām tās rūpīgi tiek glabātas.

Salacgrīvā protams ik uz soļa ir kāds Leader projekts, bet šoreiz apskatam trīs projektus, Jahtas ostas laukumu, ko īstenoja Salacgrīvas novada dome., trenažieru zāli jaunajā Jahtu kluba zāle, ko īstenoja biedrība “Salacgrīvas ūdens sports – atpūtas biedrība” un REL LIELSALACAS EVAŅĢĒLISKI LUTERISKĀ DRAUDZE – Baznīcas teritorijas labiekārtošana. Tad devāmies pie uzņēmēja Jāņa Cimiņa, lai saprastu , kā veicas projektam, kurā tika iegādāti elektrovelosipēdi. Jānis ir ļoti pieredzējis tūrisma pakalpojuma sniegšanā un labs stāstnieks. Šeit nevar iznomāt velosipēdu, šeit jāiznomā viss pakalpojums. Un tie ir velosipēdi kopā ar tūrisma gidu Jāni, kas piedāvā dažāda veida maršrutus. Pamatā šie maršruti ir ap Siguldu un Līgatni, kas ir tūristu pieprasītākie objekti, bet var ari vienkārši doties izbraukumā gar skaisto , akmeņaino Vidzemes jūrmalu, un kā atzīst pats Jānis, tie tad ari ir tie pieprasītākie maršruti. Korģenē apskatījāmies z/s “Dunduri” tējas ražotni un tālāk dodamies uz Pāli, kur pārvaldniece Gita palepojās, ka izdevies sakārtot telpas, kurās ir veļas mazgātava, duša un arī drēbju apmaiņas punkts. Laba un pat interesanta ideja bija par Zaļās klases izveidi pie Pāles pamatskolas, un tagad ir skaidrs, ka šī ideja noder un projekta realizācija bija īsti vietā Covid laikā. Te viss ir tik sakārtots un zaļš , ka īstās mājas, un skolai šeit ir brīnišķīga vietā. Dienu beidzām z/s “Dārziņi”. Un te ik uz soļa vārējām apbrīnot saimnieku paveikto. Gan projektā par izveidoto Putnu dārzu, gan restaurētājā viesu namiņā, gan arī pati sēta noteikti būtu viena no labākajām sētam , ja piedalītos konkursā par skaistāko daiļdārzu. Mūsu visu ieteikums – Aiga, Tu esi īsta Latvju saimniece. Nu tik apbrīnas vērta.

Padome pie kafijas padiskutēja par pilnsapulci, kas plānota 28. septembrī, par naudas atlikumiem un pārejas periodu, ka arī lēma, ka jāgatavo un jāskaņo EJZF nākamā projektu kārta, jo diemžēl no pēdējās 9. kārtas uzņēmēju projektiem, apstiprināti LAD pagaidām tikai trīs projekti un vēl viens vērtēšanā.

Iesakām izlasīt