Izvēlne Aizvērt

Aizvadīta nometne “Lapmežciema reņģe” Engures novadā


Ar daudzpusīgiem iespaidiem un aktivitātēm un ar daudzām uzsāktām draudzībām ir aizvadīta nometne “Lapmežciema reņģe”, kas bija jau trešā rīkotā nometne Eiropas Jūrlietu un Zivju fonda finansēta projekta “Ēdīsim Latvijas zivis” ietvaros. Nometne norisinājās no 11-14. jūnijam.           

Kopā 45 jaunieši no 3 Latvijas reģioniem: Dundagas un Salacgrīvas puses kā arī mūsu Engures novada bērni kopā pavadīja 3 pilnas dienas nometnes vietā “Albatross”, kurās dažādā veidā mācījās, baudīja, piedzīvoja visu par Latvijas zivīm un zvejošanas tradīcijas kultūras mantojumu. Nometnes programma bija veidota tā, lai bērni labāk iepazīst zivju izcelsmi caur dažādiem materiāliem un viktorīnām, zivju veidus, kā arī to pagatavošanas dažādās iespējas pavāra meistarklasēs. Turklāt bērniem bija iespēja arī iepazīt vidi un dzīvi piekrastē, ciemojoties zvejnieku sētā, ejot pārgājienos, braucot ar SUP dēļiem un piedaloties citās aktivitātēs pie jūras.      Nometnes noslēgumā jauniešu sejās varēja vērot apbrīnojamu vienotību, veselīgu nogurumu un ilgas satikties atkal.            

Nometni organizēja VRG “Partnerība Laukiem un jūrai” sadarbībā ar SIA “Albatross”. Projekta vadošais partneris ir VRG “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija”, partneris – VRG “Jūrkante”. Liels paldies visiem skolotājiem  un sadarbības partneriem: Z/S Dieniņas, restorānam “Bermudas”, SIA “Perlerada” u.c.         EJZF projektu “Ēdīsim Latvijas zivis”  Nr. 17-00-F043.0442-000002  finansē Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds.    

 

Iesakām izlasīt