Šogad Zemkopības ministrijas konkursam Sējējs 2025 “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā” esam izvirzījuši projektu “Ieguldījums SIA “Grill House & Hotel PERNIGELE”.
Minētais uzņēmums īstenojis LEADER projektu “Ieguldījums SIA “Grill House & Hotel PERNIGELE” attīstībā”, 2022.gadā iegādājoties virtuves un restorāna aprīkojumu par summu 19993,48 eiro, no kuras publiskais finansējums sastāda 13995,44 eiro.
Projekta mērķis ir attīstīt uzņēmējdarbību tūrisma jomā, dažādojot tūrisma pakalpojumus, ražojot produktus un sniedzot pakalpojumus, atbilstoši uzņēmuma mērķauditorijai, tā paaugstinot uzņēmuma rentabilitāti, kas stiprinās uzņēmuma pozīciju tirgū, nodrošinot ilgmūžību, kā arī radīt mūsu reģionā (Limbažu novadā) jaunas darba vietas, izmantot vietējos resursus un integrēt produktu ražošanā vietējās izejvielas, tā sekmējot sadarbību starp vietējiem uzņēmumiem un vietējo produktu patēriņu.
Projekts vietējā VRG teritorija ir inovatīvs, radot jauninājumus VRG darbības teritorijā, jo projekta ietvaros restorāna virtuvē ir integrēta ogļu krāsns kā priekšrocība tai ir tāda, ka, pirmkārt, spējam visu sezonu (ne tikai vasaras laikā) gatavot lielāko daļu ēdienu ogļu krāsnī, tādējādi piedod ēdienam ne tikai īpašu garšu, bet arī aromātu, kā arī krāsns darbības nodrošināšanā izmantojam atjaunojamo energoresursu izcelsmes produktu – kokogles, kuru atlikumi ir pelni, kas ir neitrāls atkritums – dabai nekaitīgs.
šobrīd Biedrība uzskata, ka šāda veida vietējo audzēto liellopu – steiku produkciju šis uzņēmums piedāvā vienīgie Vidzemē, ja ne visā Latvijā un ir ieguvis jau zināmu atpazīstamību. Šeit var baudīt pašu saimnieku saimniecībā izaudzētu liellopu ēdienus – dažādu griezumu steikus, burgerus, ribiņas u.c., – kopā ar stāstu, kas dod vēl papildus pievienoto vērtību šai vietai un ēdienam un arvien piesaista interesentus un garda ēdiena cienītājus ne tikai no citiem novadiem, bet arī no ārvalstīm.
“Grill House Pernigele” aicina jūs aizraujošā Ceļojumā liellopu gaļas garšu pasaulē. Liellopa gaļas garšu daudzveidība sevī slēpj daudz interesanta. “Grill House Pernigele” iepazīstinās jūs ar liellopa gaļas sastāvdaļām, uzzināsiet, kā noteikt kvalitatīvu gaļu, kā labāk izmantot konkrētus gaļas griezuma gabalus, ar ko tie atšķiras un kā tos pagatavot. “Grill House Pernigele” komanda skaidros, kuras liellopa daļas gaļu var ēst jēlas, salīdzināsiet, kā no grilēšanas ilguma mainās tās garša, kādi ir steiku veidi un ar ko tie atšķiras, kas ir gaļas marmorizējums un kā tas rodas, ko nozīmē un kāpēc vajadzīga gaļas nogatavināšana.
Restorāns „Pernigele” un saimniecība „Voldes” ir ģimenes uzņēmums, kas audzē gaļas liellopus un pasniedz viesiem pašu izaudzēto gaļu gardos ēdienos savā restorānā „Grill House Pernigele”, veicot pilnu, noslēgtu ciklu – no lauka līdz galdam. „Paši kontrolējam un vadām visus procesus – sākot ar labāko vaislas dzīvnieku izvēli, govju lecināšanu, teļu dzimšanu, turpinot ar kvalitatīvas barības bāzes sagatavošanu (zālāju, spēkbarības un proteīna augu audzēšanu, novākšanu, fasēšanu), liellopu kvalitatīvu barošanu, ganīšanu, labturības nodrošināšanu mūsu liellopiem, kā arī paši kontrolējam visus fināla procesus – liellopu gaļas sadali, nogatavināšanu un pagatavošanu. Šo pilno ciklu veicam ar mērķi – sasniegt labāko iespējamo gaļas kvalitāti un gaļas garšas daudzveidību, jo tikai tā mēs varam būt pilnīgi pārliecināti un lepoties ar produktu, kuru radām un pasniedzam saviem viesiem.”
Vairāk informācijas: https://www.pernigele.lv/garsu-celojums/.










